بسته پیشنهادی

14 خرداد ـ سالروز ارتحال امام خمینی(ره)

خلاصه: معرفی کتاب حدیث نور
مخاطب:همه
تاریخ:1401/3/14

عنوان: حدیث نور

پدیدآور: ابراهیم رستمی

ناشر: جمال

تعداد صفحات: 104

 

معرفی کتاب

مرحوم شهید بهشتی رحمت‌الله‌علیه جمله‌ای دارند بسیار تأمل برانگیز، می‌فرمایند:‌ «سعی کنید در زندگی به کسانی نزدیک شوید و کسانی را الگو قرار دهید که هر قدر به ایشان و فضای درونی زندگی‌شان نزدیک‌تر می‌شوید، عظمتشان برای شما بیشتر گردد؛ چون اغلب کسانی که بزرگ و با عظمت به نظر می‌رسند، وقتی به ایشان و فضای درونی‌شان نزدیک می‌شوی، متوجه می‌شوی که آن چیزی نیستند که می‌نمایانند.»
شهرت عظمت شخصیت مرحوم امام خمینی رضوان‌الله‌علیه که عالم‌گیر است، اما آیا اگر به ایشان نزدیک شویم و به فضای درونی زندگی ایشان هم نظر بیاندازیم، همچنان این عظمت نمایان است؟!
پاسخ این پرسش به بهترین شکل در کتاب حدیث نور موجود است. با مطالعه این اثر جذاب و خوش‌خوان که مشتمل بر بیش از 200 خاطره کوتاه و آموزنده از جنبه‌های شخصی، خانوادگی و اجتماعی زندگی مرحوم امام رضوان‌الله‌علیه است، با عظمت ابعاد وجودی این شخصیت کم‌نظیر تاریخ معاصر بیشتر و بهتر آشنا می‌شویم و البته برای زندگی به سبکِ بندگی نیز، درس‌های کاربردیِ فراوانی خواهیم آموخت.

 

در بخشی از کتاب می‌خوانیم

آیت‌الله العظمی بروجردی مرحوم شدند، همه مردم در صدد بودند، ببینند چه کسی مرجع تقلید خواهد شد. ما شاگردان امام که به همه چیز ایشان اعتقاد داشتیم و امام را از نظر علمی هم ممتاز می‌دانستیم، میل داشتیم که ایشان را بعد از محروم آقای بروجردی به عنوان مرجع تقلید معرفی کنیم... بر آن شدیم که در تشییع بفهمانیم که عده‌ی کثیری از طلبه‌های حوزه، طرفدار زعامت و مرجعیت امامند. اغلب شاگردان مرتصّد بودند در تشییع جناز هر جا که امام باشند، اطراف ایشان را بگیرند و صلوات و سلامی راه بیاندازند.. تا ایشان را به مردم معرفی نمایند؛ اما متأسفانه هر چه... به دنبال امام گشتیم، ایشان را نیافتیم. پس از چند روز معلوم شد که ایشان اصلاً در مراسم شرکت نکرده بودند؛... چند روز بعد در محضر امام، از طرف یکی از مدرّسان حوزه نسبت به یکی از دوستان امام، مسئله‌ای مطرح شد. آن آقا شکایت کردند: «این‌ها به خاطر تجلیل از شما نسبت به من توهین کردند...» امام خمینی قدّس‌سرّه در پاسخ فرمودند: «من راضی نیستم کسانی که به من علاقه‌مند هستند علاقه‌شان از قلب تجاوز کند و آن را ابراز دارند... کسی برای ریاست من [در امر مرجعیت] حتی یک وجب هم قدم برندارد... من که به تشییع جنازه آقای بروجردی نیامدم، برای این نبود که کسالتم آن‌قدر شدید بود که نمی‌توانستم در مراسم شرکت کنم؛ نیامدنم برای این بود که دیدم... آن‌جا مسائلی مطرح خواهد شد و من برای اینکه از آن مسائل دور بمانم و کنار باشم، از تشییع جنازه صرف‌نظر کردم.»


کتاب های پیشنهادی

در حال بارگیری . . .