بسته پیشنهادی

9 اردیبهشت 1401 ـ روز جهانی قدس

خلاصه: معرفی کتاب حوالی مبارک
مخاطب:همه
تاریخ:1401/2/9

عنوان: حوالی مبارک، فلسطین از گذشته تا امروز

پدیدآور: شمس‌الدین رحمانی

ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تعداد صفحات: 536

 

معرفی کتاب

کتاب «حوالی مبارک» مرجعی است با زبانی ساده و تصاویر فراوان، که مطالب کمتر شنیده‌ شده‌ای درباره فلسطین، یهود، صهیونیسم و اسرائیل را به مخاطب عرضه می‌کند. در بخش نخست، سرگذشت قوم یهود از ابتدا (و در سرزمین‌های مختلفی نظیر ایران، اروپا، انگلیس و در دوران مسیحیت،‌ اسلام و...) تا ایام اخیر مورد بررسی قرار گرفته؛ بخش دوم اما، حدود 300 عنوان مرتبط با مباحث بخش اول که توضیح بیشتری لازم دارد، انتخاب و تشریح گردیده‌است. گرچه ممکن است بسیاری افراد، عناوین این مداخل را شنیده و اطلاعاتی نیز درباره‌اش داشته باشند، اما محتوای مستند آن کمترشنیده شده و افق‌های جدیدی در فضای معرفتی مخاطب می‌گشایند. مداخلی نظیر: یهود در قرآن؛ روتچیلد‌ها، جنگ‌جهانی اول و مقدمات صهیونیسم؛ جنگ‌جهانی اول و سنگ‌بنای اسرائیل در اعلامیه بالفور؛ آفریقای جنوبی؛ آیپاک؛ انقلاب فرانسه؛ پولس؛ تلمود؛ جنگ‌های صلیبی؛ دونِمِه؛ راکفلرها، عید پوریم؛ شیعیان لبنان؛ رابینسون کروزئه و...

 

در بخشی از کتاب می‌خوانیم

آفریقای جنوبی
یکی از مناطق مورد نظر یهودی‌ها و انگلیسی‌ها در دوران استعمار آفریقای جنوبی بود؛ زیرا این منطقه دو خصیصه بسیار مهم داشت. یکی وضعیت استراتژیک؛ یعنی مکان آن در پایین‌ترین و جنوبی‌ترین بخش آفریقا که محل عبور و مرور مداوم و فراوان کشتی‌هایی بود که از شرق و غرب عالم باید از این‌جا بگذرند و به مقصد خود بروند، به‌طوری که گفته شده هر ده دقیقه یک کشتی از این نقطه عبور می‌کند. لذا انگلیسی‌های استعمارگر یهودی آن‌جا را دماغه امیدنیک (GOOD HOPE) نامیدند که درواقع اشاره‌ای بود به این‌که این‌جا نقطه‌ای امیدوارکننده برای آینده توفیقات آن‌ها خواهد بود.
اهمیت دیگر این منطقه معادن فراوان طلا و الماس در آن بود که از ابتدا توجه یهودی‌ها را به خود جلب کرد و هنوز هم این مخازن ثروت در دست آن‌هاست. سال‌های سال و تا امروز، یکی از منابع درآمد عمده اسرائیل وارد‌کردن الماس نتراشیده از آفریقای جنوبی و پس از تراش آن صدور به همه نقاط دنیاست.

 


کتاب های پیشنهادی

در حال بارگیری . . .